Krakonošova nádivka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na třetině rozehřátého másla. Přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme je a dusíme doměkka.

Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout. V misce utřeme druhou třetinu másla do pěny, přidáme žloutky, nasáklé a dobře vymačkané žemle (housky), podušené houby, pečené (nebo uzené) maso nakrájené na kostky, petrželku a majoránku, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Pokud je nádivka řidší, zahustíme ji podle potřeby strouhankou (ale opatrně, aby nebyla příliš suchá!).

Nádivku naplníme do pekáčku vymazaného zbylou polovinou másla, vložíme do trouby vyhřáté na 160 - 170°C a upečeme ji dozlatova. Hotovou nádivku nakrájíme a podáváme teplou nebo i studenou, doplněnou kyselými houbami nebo okurkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...