Kukuřičná kaše s bryndzou a slaninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kukuřičnou krupici namočte alespoň na  3 hodiny do 1,5 l studené vody. Pak ji osolte a v kastrolu  nepřilnavým dnem přiveďte za stálého míchání k varu. Pozor, ráda se připaluje a prská! Vařte asi 8 minut, podle potřeby dolévejte vodu. (Polovinu vody můžete nahradit mlékem, ale přidávejte ho až ke konci varu, aby se nepřipálilo.)

2. Pak zabalte hrnec s kaší do utěrky a dejte dojít v teple, nejlépe pod peřinou.

3. Na talíři polentu poklaďte rozdrobenou bryndzou a dozdobte vyškvařenou slaninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...