Kukuřičná kaše s bryndzou a slaninou
Seznam surovin
- kukuřičná krupice 250 gramů
- sůl
- sýr Brynza
- slanina 100 gramů (nebo špek)
Postup přípravy
1. Kukuřičnou krupici namočte alespoň na 3 hodiny do 1,5 l studené vody. Pak ji osolte a v kastrolu nepřilnavým dnem přiveďte za stálého míchání k varu. Pozor, ráda se připaluje a prská! Vařte asi 8 minut, podle potřeby dolévejte vodu. (Polovinu vody můžete nahradit mlékem, ale přidávejte ho až ke konci varu, aby se nepřipálilo.)
2. Pak zabalte hrnec s kaší do utěrky a dejte dojít v teple, nejlépe pod peřinou.
3. Na talíři polentu poklaďte rozdrobenou bryndzou a dozdobte vyškvařenou slaninou.
Načítám komentáře...