Kukuřičné knedlíky s mletým masem
Seznam surovin
- houska 200 gramů (nebo jiné bílé pečivo,nejlépe 1 den staré)
- mleté maso 200 gramů
- fazole červené 110 gramů (mražené nebo sterilované)
- kukuřičná krupice 100 gramů
- kukuřice 80 gramů (mražená nebo sterilovaná)
- vejce 1 kus
- smetana zakysaná 1 decilitr
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nakrájená)
- paprička chilli červená 1 lžička (nasekaná)
- sůl
- tuk (na vymazání hrnečků)
- mouka pšeničná polohrubá (na vysypání hrnečků)
Postup přípravy
Pečivo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy. Z kukuřičné krupice a 3 dl vody uvaříme řídkou kaši, přilijeme ji k pečivu a za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáme vejce, smetanu a mleté maso a dobře vše promícháme. Na závěr vmícháme fazole, kukuřici, chilli papričku a petržel, těsto podle chuti osolíme, naplníme do vymazaných a vysypaných vhodných hrnečků a každý zakryjeme potravinářskou fólií.
Do hrnce nalijeme asi 5 cm vysokou vrstvu vody a když se začne vařit, vložíme do hrnce naplněné hrnečky. Zakryjeme ho poklicí a při mírnější teplotě vaříme asi 20 minut.
Uvařené knedlíky opatrně vyklepneme z hrnečků, nakrájíme a podáváme například se studenou omáčkou připravenou z oloupaného avokáda rozmixovaného se zakysanou smetanou, citronovou nebo limetkovou štávou a ochucenou solí a čerstvým koriandrem.
Načítám komentáře...