Kukuřičný chléb na lžičku
Seznam surovin
- máslo 1 lžíce (+ na vymazání zapékací misky)
- mléko 5 decilitrů
- kukuřice sterilovaná 340 gramů (1 velká plechovka)
- mouka kukuřičná 120 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- sýr Čedar 100 gramů (nastrouhaný)
- vejce 4 kusy (velká)
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 200 °C. Vymažeme máslem zapékací misku a dáme stranou.
Do kastrolu dáme máslo, mléko, kukuřici, kukuřičnou mouku, 1 lžičku soli a pepř. Přivedeme k varu a zmírníme plamen. Asi 2 až 4 minuty mícháme než směs trošku zhoustne. Odstavíme z ohně a vmícháme sýr. Dáme na 15 minut vychladnout. A pak přidáme žloutky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po třetinách ho zlehka vmícháme do směsi.
Vše nalejeme do vymazané zapékací misky.
Dáme do trouby a ztlumíme teplotu na 180 °C. Pečeme dozlatova asi 25 až 30 minut. Vyndáme z trouby a necháme před podáváním asi 5 minut odpočinout.
Načítám komentáře...