Polenta s pečenou dýní a česnekem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dýni rozpůlíme. Jednu půlku rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme semena. Druhou půlku nakrájíme na 5-6 klínů a ostrým nožem odstraníme slupku. Všechny kusy dýně a česnek dáme do pekáče, pokapeme olejem, osolíme a opepříme a promícháme. Pečeme vtroubě předehřáté na 190°C 35-40 minut doměkka.

Klínky dýně odložíme a těsně před podáváním ohřejeme vmikrovlnné troubě. Z první poloviny dýně vybereme dužinu a dáme ji do mixéru. Upečené stroužky česneku oloupeme a spolu sdýní rozmixujeme. Přidáme máslo, parmazán, sůl a pepř a znovu mixujeme.

Polentu uvaříme vzeleninovém vývaru podle návodu na balíčku a vmícháme do ní rozmixovanou zeleninu. podle potřeby přidáme vývar.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...