Polenta s pečenou dýní a česnekem
Seznam surovin
- dýně 1 kus (středně velká )
- česnek 5 stroužků (neoloupaných velkých)
- olej slunečnicový 3 lžíce
- máslo 40 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů (nastrouhaný)
- vývar zeleninový 1,2 litru
- kukuřičná polenta 250 gramů
- sůl mořská
- pepř černý (mletý )
Postup přípravy
Dýni rozpůlíme. Jednu půlku rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme semena. Druhou půlku nakrájíme na 5-6 klínů a ostrým nožem odstraníme slupku. Všechny kusy dýně a česnek dáme do pekáče, pokapeme olejem, osolíme a opepříme a promícháme. Pečeme vtroubě předehřáté na 190°C 35-40 minut doměkka.
Klínky dýně odložíme a těsně před podáváním ohřejeme vmikrovlnné troubě. Z první poloviny dýně vybereme dužinu a dáme ji do mixéru. Upečené stroužky česneku oloupeme a spolu sdýní rozmixujeme. Přidáme máslo, parmazán, sůl a pepř a znovu mixujeme.
Polentu uvaříme vzeleninovém vývaru podle návodu na balíčku a vmícháme do ní rozmixovanou zeleninu. podle potřeby přidáme vývar.
Načítám komentáře...