Kynutá hlavička se třemi druhy masa

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na plátky a nasypeme do mísy. Mléko přivedeme k varu, přidáme do něj máslo a horkou směs pak nalijeme na rohlíky a necháme nasáknout. Přidáme vejce, utřený česnek a rozdrobené droždí, těsto ochutíme trochou majoránky, solí a pepřem a dobře promícháme.

Pak přidáme na kostičky nakrájené uzené a telecí maso a vepřová játra, postupně přidáváme mouku a znovu vše důkladně promícháme. Výsledné těsto by mělo být husté podobně, jako na lívance. Nakonec do něj přimícháme nasekané bylinky.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (nebo pekáčku) a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 1 hodinu.

Poznámka k receptu

Pokud chcete omráčit velikonoční strávníky skutečnou nádivkovou bombou, zkuste hlavičku upéct v bábovkové formě vyložené asi 15 plátky anglické slaniny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...