Langoše
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1 kilogram
- vejce 2 kusy
- smetana zakysaná 1 kelímek
- mléko 450 mililitrů
- cukr 1 lžička
- droždí 50 gramů
- sůl 1 lžíce
- olej (na smažení)
- česnek 2 stroužky (na potření)
- kečup 2 lžíce (na potření)
- sýr tvrdý 2 lžíce (nastrouhaný, na zdobení)
- tatarská omáčka 1 lžíce (na potření)
Postup přípravy
Droždí rozmačkejte v trošce vlažného mléka s cukrem a nechte vzejít kvásek. Prosetou mouku smíchejte se zbytkem mléka, solí, smetanou (musí mít pokojovou teplotu), vejci a kváskem a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte ho dolů do lednice kynout přes noc.
Z těsta tvořte placky a usmažte je na rozpáleném oleji z obou stran.
Horké je potřete česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou, posypte sýrem (podle vlastní chuti) a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Langoše lze připravit i na sladko potřené např. marmeládou.
Načítám komentáře...