LETNÍ ZÁVITKY
Seznam surovin
- rýžový papír 8 kusů
- nudle rýžové 50 gramů ( bún )
- krevety 24 kusů (malé uvařené)
- mrkev 2 kusy
- okurka salátová 1 kus (malá)
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
Omáčka:
- sójová omáčka 4 lžíce
- med 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
- paprička chilli červená 1 kus
Postup přípravy
1. Připravte omáčku: do misky vlijte sójovou omáčku a med, přidejte prolisovaný česnek a nakrájenou chilli papričku. Promíchejte.
2. Nudle namočte na 10 minut do studené vody, pak je 5 minut vařte ve vroucí vodě a nakonec propláchněte studenou vodou. Mrkev nakrájejte na dlouhé nudličky. Okurku oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtiny a vyřízněte měkkou část se semínky. Zbytek okurky také nakrájejte na nudličky.
3. Čistou utěrku namočte do vody a vyždímejte. Do hlubokého talíře nalijte vlažnou vodu. V ní nechte nasáknout rýžový papír, přeneste ho na utěrku a kousek od kraje navršte všechny suroviny. Okraj rýžového papíru přehněte přes náplň, pak dovnitř přehněte i boční strany a začněte rolovat. Snažte se rolku utahovat, ale opatrně, ať se neprotrhne. Stejně připravte další rolky a podávejte je s hotovou omáčkou.
Poznámka k receptu
I když rýžové nudle do závitků patří, pokud je podáváte v rámci menu, klidně je vynechte. S nimi jsou totiž tyhle nevinně vypadající balíčky docela syté.
Načítám komentáře...