Listový závin s vaječnou náplní
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- salám šunkový 150 gramů (v plátcích)
- vejce 7 kusů
- mléko 6 lžic
- sýr měkký 100 gramů (Feta, případně jemný balkán)
- kopřivy 2 hrsti (mladé, nebo mladý špenát)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej 1 lžička
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Těsto rozkrojte na 2 stejné díly a každý vyválejte na pomoučeném vále na tenký plát. Každý plát poklaďte polovinou salámu. Rozkvedlejte 6 vajec s mlékem, přidejte nasekané spařené kopřivy nebo špenát, osolte a na olejem vytřené pánvi nechte hmotu za stálého míchání srazit. Vmíchejte do ní
nastrouhaný sýr a rozetřete ji na oba pláty těsta se salámem.
Pláty srolujte do závinu a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Záviny potřete rozkvedlaným vejcem a propíchněte na několika místech vidličkou. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, teplotu snižte na 180 °C a záviny upečte dozlatova.
Podávejte s hlávkovým salátem nebo ke špenátu (který můžete také připravit z kopřiv).
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Závin můžete před pečením posypat sezamovými semínky.
Načítám komentáře...