Arabský chléb s pastou z cizrny a pomerančem
Seznam surovin
- chléb arabský 4 kusy (pita)
- cizrna 250 gramů
- pistácie 60 gramů (solené)
- sezamová pasta Tahini 50 gramů
- pomeranče 1 kus
- šťáva citronová 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Cizrnu přes noc namočenou ve studené vodě uvaříme doměkka. Tři čtvrtiny uvařené cizrny rozmixujeme se sezamovou pastou, lžící citronové šťávy a osolíme. Zbylou uvařenou cizrnu nakrájíme na kousky. Do rozmixované pasty přimícháme prolisované česneky a zbylou nakrájenou cizrnu.
Z pomeranče okrájíme kůru a vykrájíme dílky dužniny bez blan.
Cizrnovou pastu rozdělíme na arabské chleby, přidáme kousky pomeranče a doplníme vyloupanými pistáciemi.
Načítám komentáře...