Barevná čočka
Seznam surovin
Salát:
- čočka zelená 300 gramů (Lagris)
- cibulka jarní 2 kusy
- žampiony 200 gramů
- šunka vepřová 150 gramů
- paprika žlutá 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- rajčata 2 kusy
- okurka nakládačka 1 kus
- sůl 1 špetka
Zálivka:
- jogurt bílý 1 kelímek
- hořčice francouzká 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Předem namočenou čočku uvaříme a necháme vychladnout. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, šunku, barevné papriky a jako poslední nakrájená rajčata. Vše osolíme.
2. Směs necháme vychladnout a pak ji přidáme k vařené čočce, následně k ní přimícháme na kostičky nakrájenou okurku a na závěr přidáme připravenou zálivku z jogurtu.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo v košíčku z bramborákového těsta.
Poznámka k receptu
Nezapomeňte si večer dopředu namočit čočku, samotná příprava salátu už tolik času nezabere.
Načítám komentáře...