Cassoulet
Seznam surovin
- fazole bílé 500 gramů (velké)
- kuřecí maso 8 kusů (křídla)
- klobása 2 kusy (vepřová, pikantní)
- rajčátka cherry 200 gramů
- slanina anglická 100 gramů
- vývar 3 decilitry
- cibule 1 kus (větší)
- rajčatový protlak 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- tymián 4 snítky
- hřebíček 4 kusy
- bobkový list 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do vody a pak je uvaříme do poloměkka.
Oloupanou cibuli, česnek a slaninu nakrájíme nadrobno a orestujeme v kastrolu na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, protlak a všechno koření a krátce podusíme. Přimícháme uvařené a odkapané fazole, vše zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu.
Pak přidáme kuřecí křidélka, osolíme a dále dusíme a podle potřeby doléváme vodou, dokud fazole nezměknou.
Na závěr přimícháme překrájená rajčátka, podle potřeby přisolíme a podáváme posypané zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Přípravu urychlíte, když použijete fazole sterilované. Dejte jen pozor, aby nebyly v kyselém nálevu.
Načítám komentáře...