Červená čočka s mrkví a chorizem
Seznam surovin
- čočka červená 200 gramů
- vývar hovězí 500 mililitrů
- klobása chorizo 150 gramů
- mrkev 3 kusy
- bobkový list 2 kusy
- koření chilli 1 lžička
- pepř kajenský 1/2 lžičky
- kmín římský 1/2 lžičky (drcený)
- olej olivový 1 lžíce
- cibule červená 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do hrnce vložte čočku, vývar a bobkové listy a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 20–30 minut, dokud čočka není měkká.
2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, mrkev a chorizo nakrájejte na tenké plátky. Ve větší pánvi rozpalte oheň a orestujte cibuli a česnek. Přidejte koření a míchejte, aby se rozvonělo. Pak přidejte chorizo a mrkev a duste asi 15 minut, než mrkev změkne.
3. Přidejte do pánve čočku, dobře promíchejte.
Poznámka k receptu
- Červenou čočku snadno ohřejete i v mikrovlnce. Její rychlá příprava, výživové hodnoty a snadná stravitelnost z ní dělají dokonalý oběd do práce.
- Pokud chcete, aby jídlo bylo „al dente“ a nemělo kašovitou strukturu, použijte francouzskou zelenou čočku Puy. Za půlhodinu je uvařená doměkka, na rozdíl od červené čočky se ale nerozvaří.
Načítám komentáře...