Chole bhature
Seznam surovin
- cizrna 1 hrnek
- olej 1,5 lžičky
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- voda 150 mililitrů
- sůl
- kurkuma 1/2 lžičky
- koření chilli 1/2 lžičky (červené)
- mango prášek 1/2 lžičky
- voda 2 hrnky
- paprička chilli zelená 1 kus
- koření garam masala 1 lžička
- koriandr 1 lžička (čerstvý)
Na jemnou pastu:
- cibule 1 kus (nasekaná)
- rajčata 2 kusy (středně velká nasekaná)
- zázvor 1 lžička (nastrouhaný)
- česnek 3 stroužky (3-4 stroužky)
- paprička chilli zelená 1 kus (nasekaná)
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc. Scedíme ji a uvaříme v osolené vodě doměkka. Olej rozehřejeme v pánvi wok, na mírném ohni opečeme mouku a zalejeme vodou. Osolíme, přidáme připravenou jemnou pastu a za stálého míchání prohřejeme. Přisypeme kurkumu, chilli, koriandr a sušené mango a chvíli povaříme. Přidáme uvařenou cizrnu, zalejeme vodou, dochutíme solí a dusíme bez pokličky asi 15 minut. Přidáme nasekanou chilli papričku, garam masalu a dále dusíme. Nakonec přidáme nasekaný koriandr a sejmeme z ohně.
Pasta: Cibuli, rajčata, zázvor, česnek a zelenou chilli papričku umixujeme na jemnou pastu.
Načítám komentáře...