Chorizo fazole
Seznam surovin
- voda 1 litr
- fazole bílé 500 gramů
- klobása chorizo 500 gramů (nebo jiná pikantní klobása)
- slanina 225 gramů (plátky)
- rajčatová pasta 1 konzerva
- cibule 1 kus (velká)
- olej olivový 2 lžíce (panenský)
- česnek 3 stroužky
- paprika sladká 1 lžíce (sladká)
- paprička chilli červená 1/2 kusu
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do studené vody, pak je scedíme a dáme stranou. Ve velkém kastrolu osmažíme plátky slaniny dokřupava, osušíme je na papírové utěrce a dáme stranou.
Do stejného kastrolu nalijeme olivový olej, přidáme oloupanou a nasekanou cibuli a utřený česnek a osmažíme je dozlatova. Přidáme fazole, rajčatovou pastu, klobásu nakrájenou na plátky silné asi 7 mm, na nudličky nakrájenou chilli papričku a mletou papriku, zalijeme litrem vody a dusíme 60 - 90 minut,
dokud nejsou fazole měkké.
Nakonec vše dochutíme solí a pepřem a přimícháme rozdrobenou osmaženou slaninu.
Načítám komentáře...