Císařská pochoutka
Seznam surovin
- hrách 250 gramů
- cukr moučkový (3-6 lžic)
- cukr vanilkový 1 balíček
- sůl 1 špetka
- voda 200 mililitrů
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
- voda 100 mililitrů
Postup přípravy
Přes noc namočte 250 g hrachu. Druhý den ho zvolna asi 2 hodiny vařte a pak ho přes síto propasírujte do kastrolu. Přidejte 3–6 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetku soli, zalijte 200 ml vody, přilijte 2 lžíce škrobové moučky rozmíchané ve 100 ml vody a za stálého míchání vařte asi 10 minut. Hustou směs nalijte na plech (asi 20 x 30 cm) ve vrstvě vysoké přibližně 3 cm. Nechte vychladnout a pak nakrájejte na kostičky. Ozdobte je kousky kandovaného ovoce nebo oříšky.
Načítám komentáře...