Cizrna s pečenou řepou
Seznam surovin
- řepa červená 4 kusy (střední)
- cizrna 2 hrnky
- česnek 5 stroužků
- olej olivový 3 lžíce
- špenát 1 hrst (čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cizrnu přes noc namočte a v téže vodě ji vařte asi 2 hodiny doměkka.
2. Mezitím oloupejte řepu a nakrájejte ji na měsíčky. Připravte si 4 čtverce alobalu, na každý dejte jednu pokrájenou řepu, jeden neoloupaný stroužek česneku, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Každý balíček zabalte, uložte do pekáče a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut.
3. Stroužek česneku nakrájejte na tenké plátky a zpěňte na oleji, přidejte špenátové listy a nechte zavadnout, nakonec přidejte cizrnu a nechte jen minutu prohřát. V míse promíchejte orestovanou cizrnu se špenátem, vymačkané stroužky pečeného česneku a pečenou řepu. Přidejte i šťávu, která se z řepy vypekla. Dochuťte solí a pepřem.
Poznámka k receptu
- Časových údajů v receptu se nelekejte. Tohle jídlo vám zabere maximálně 20 minut práce, jinak si bude bobtnat a bublat docela samo „bez držení“.
- Nutné počítat s namáčením přes noc a pečením 30 minut.
Načítám komentáře...