Čočka po francouzsku
Seznam surovin
- klobása 4 kusy (vepřová, nejlépe francouzského typu)
- čočka 400 gramů
- brambory 250 gramů
- mrkev 200 gramů
- celer 200 gramů (nebo 2 stonky řapíkatého)
- slanina anglická 125 gramů (vcelku)
- cibule 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- bobkový list 2 kusy (celý)
- tymián (drcený)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Přebranou čočku propláchneme a scedíme. Oloupanou cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Brambory a slaninu na kostky. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme slaninu, cibuli a mrkev a zvolna pečeme asi 2 minuty.
Přidáme koření, čočku, brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby hladina byla 1 cm nad zeleninou. Přiklopíme a za občasného míchání dusíme doměkka.
Klobásky zprudka opečeme na oleji z obou stran, přiklopíme poklicí a při mírné teplotě dopečeme asi 10 minut. Čočku rozdělíme na talíře a doplníme klobáskami.
Načítám komentáře...