Čočka po indicku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V malém kastrolu přivedeme k varu vodu a krátce v ní povaříme čočku. Když je napůl měkká, přecedíme ji a necháme vypařit.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na másle s olejem. Když začne cibule zlátnout, přimícháme kurkumu, chilli papričku, drcený koriandr, hořčici a kmín a necháme zpěnit. Pak
přidáme na kousky nakrájené brambory, vše zalijeme vývarem a necháme dusit.

Když jsou brambory téměř měkké, přidáme čočku a už jen krátce povaříme (čočka se velmi snadno rozvaří, takže ji musíme hlídat). Nakonec vše podle chuti přisolíme, ochutíme limetkovou šťávou,
přimícháme nakrájenou jarní cibulku a koriandr a rozdělíme do misek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...