Čočka po indicku
Seznam surovin
- čočka červená 300 gramů
- vývar zeleninový 3 decilitry
- brambory 3 kusy (oloupané, syrové)
- cibule 1 kus
- máslo 1/2 decilitru (přepuštěné)
- olej 0,4 decilitru
- cibulka jarní 1 kus
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, nakrájený )
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- kurkuma 1 lžička
- koriandr 1/2 lžičky (rozdrcená semínka)
- semínko hořčičné 1/2 lžičky (rozdrcené)
- kmín římský 1/2 lžičky (drcený)
- paprička chilli červená 1/2 kusu
- sůl
Postup přípravy
V malém kastrolu přivedeme k varu vodu a krátce v ní povaříme čočku. Když je napůl měkká, přecedíme ji a necháme vypařit.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na másle s olejem. Když začne cibule zlátnout, přimícháme kurkumu, chilli papričku, drcený koriandr, hořčici a kmín a necháme zpěnit. Pak
přidáme na kousky nakrájené brambory, vše zalijeme vývarem a necháme dusit.
Když jsou brambory téměř měkké, přidáme čočku a už jen krátce povaříme (čočka se velmi snadno rozvaří, takže ji musíme hlídat). Nakonec vše podle chuti přisolíme, ochutíme limetkovou šťávou,
přimícháme nakrájenou jarní cibulku a koriandr a rozdělíme do misek.
Načítám komentáře...