Čočka s mangoldem, olivami a citronem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čočku zalijte dvojnásobným množstvím vody a přiveďte k varu. pak stáhněte plamen a vařte asi 10–12 minut, dokud čočka nezměkne. Stáhněte z plotny a nechte dojít pod pokličkou.

2. Česnek, chilli papričku a olivy nakrájejte na plátky, z mangoldu okrájejte tuhé stonky. v pánvi rozpalte olej a orestujte česnek a chilli papričku. přidejte stonky mangoldu, opečte, mírně podlijte vodou a poduste. Když změknou, přidejte zbylý mangold, opečte ho a nakonec vsypte hotovou čočku a olivy. Dolaďte citronem, osolte a prohřejte.

Poznámka k receptu

S mangoldem si spousta lidí neví rady, připravuje se ale podobně jako špenát. Kombinace s citronem a olivami je nepřekonatelná.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...