Čočka s mangoldem, olivami a citronem
Seznam surovin
- čočka zelená 150 gramů
- mangold 2 svazky (čerstvý)
- olivy 2 hrsti
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus
- citron 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Čočku zalijte dvojnásobným množstvím vody a přiveďte k varu. pak stáhněte plamen a vařte asi 10–12 minut, dokud čočka nezměkne. Stáhněte z plotny a nechte dojít pod pokličkou.
2. Česnek, chilli papričku a olivy nakrájejte na plátky, z mangoldu okrájejte tuhé stonky. v pánvi rozpalte olej a orestujte česnek a chilli papričku. přidejte stonky mangoldu, opečte, mírně podlijte vodou a poduste. Když změknou, přidejte zbylý mangold, opečte ho a nakonec vsypte hotovou čočku a olivy. Dolaďte citronem, osolte a prohřejte.
Poznámka k receptu
S mangoldem si spousta lidí neví rady, připravuje se ale podobně jako špenát. Kombinace s citronem a olivami je nepřekonatelná.
Načítám komentáře...