ČOČKA S RAJČATOVOU OMÁČKOU
Seznam surovin
- čočka 200 gramů (hnědá)
- koření provensálské 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- bobkový list 3 listy
- olej olivový 6 lžic
- cibule červená 3 kusy
- sirup rýžový 4 lžíce
- rajčata 6 kusů (masitá)
- hřebíček 2 kusy
- pepř 15 kuliček
- víno bílé 300 mililitrů
- petrželka velkolistá 1 svazek
Postup přípravy
Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody, slijeme, propláchneme a dáme vařit do 400 ml vody s provensálským kořením, 1 česnekem a 1 bobkovým listem. Na oleji opékáme na mírném plameni 15 minut cibuli pokrájenou na proužky, přidáme rýžový sirup a necháme zkaramelizovat. Vhodíme nakrájená rajčata, hřebíčky, kuličky pepře, 2 bobkové listy, vlijeme bílé víno a dusíme pod pokličkou, dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme 2 stroužky prolisovaného česneku, petržel a odstavíme. Vyndáme koření, pak promícháme s čočkou a servírujeme.
Poznámka k receptu
Tip: Lépe stravitelnou verzi získáte, když budete servírovat půl na půl s natural rýží.
Načítám komentáře...