Čočková masala
Seznam surovin
- čočka červená 150 gramů
- kokosové mléko 200 mililitrů
- rajčata sterilovaná 400 mililitrů
- cibule červená 1 kus (malá)
- česnek 2 stroužky
- zázvor (čerstvý 2 cm)
- paprička chilli červená 1 kus
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- koření garam masala 1 lžička
- koriandr 1 lžička (mletý)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
- koriandr (čerstvý k podvání)
- rýže basmati (k podávání)
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, v hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte je. Vsypte římský kmín, koriandr, garam masalu, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a nechte minutku rozvonět. Přidejte čočku, zalijte rajčaty, kokosovým mlékem, osolte a opepřete. Vařte asi 20 minut, dokud se nevyvaří přebytečná tekutina a čočka nezměkne. Pokud je potřeba, podlijte ji i trochou vody, ale neměla by se rozvařit na kaši. Hotovou čočku podávejte s rýží a posypte ji čerstvým koriandrem.
Poznámka k receptu
Červená čočka ovoněná orientálním kořením nikdy nezklame. Kokosové mléko přidávejte podle chuti. My toužili jen po jemném tónu, pokud ale chcete zvýraznit kokosovou chuť, klidně přidejte víc.
Načítám komentáře...