Čočkový salát z tmavozelené čočky
Seznam surovin
- čočka zelená 200 gramů
- máslo 1 lžíce
- hrušky 2 kusy
- celer 1/4 kusu
- cukr 1 lžíce
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- koriandr (sekaný na ozdobu)
- ořechy vlašské (na ozdobu)
Postup přípravy
V míse promíchejte 200 g uvařené tmavozelené čočky. Na 1 lžíci másla osmahněte 2 hrušky nakrájené na plátky a 1/4 syrového celeru nakrájeného na nudličky. Přisypte lžíci cukru, zalijte šťávou z 1/2 citronu a promíchejte. Přidejte čočku, opět promíchejte a nechte nejméně 30 minut odležet. Ozdobte sekaným koriandrem a vlašskými ořechy.
Načítám komentáře...