Dhál
Seznam surovin
- voda 4,5 decilitru
- rajčata 400 konzerv (odkapaná, nasekaná, konzervovaná )
- čočka červená 170 gramů
- olej 4 lžíce (rostlinný)
- cibule 1 kus
- paprička chilli červená 2 kusy (jemně nasekané)
- kurkuma 1 lžička (mletá )
- semínko hořčičné 1/2 lžičky
- kmín římský 1/2 lžičky (mletý)
- zázvor 1/2 lžičky (čerstvý, strouhaný)
- koriandr 1/2 lžičky (mletý )
- sůl
Postup přípravy
Do kastrolu nasypeme čočku, přidáme nasekané chilli papričky, kurkumu, oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, přilijeme vodu a přivedeme do varu. Kastrol částečně zakryjeme pokličkou a vaříme 20 30 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec přimícháme nasekaná rajčata z konzervy.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme hořčičná semínka, římský kmín, koriandr a nastrouhaný zázvor a 2 minuty opékáme při střední teplotě za občasného promíchání.
Směs přidáme k vařené čočce a za občasného promíchání krátce podusíme, dokud se tekutina skoro neodpaří. Hotový dhál nakonec podle potřeby dochutíme nepatrně solí.
Načítám komentáře...