Dhál

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrolu nasypeme čočku, přidáme nasekané chilli papričky, kurkumu, oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, přilijeme vodu a přivedeme do varu. Kastrol částečně zakryjeme pokličkou a vaříme 20 30 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec přimícháme nasekaná rajčata z konzervy.

V pánvi rozpálíme olej, přidáme hořčičná semínka, římský kmín, koriandr a nastrouhaný zázvor a 2 minuty opékáme při střední teplotě za občasného promíchání.

Směs přidáme k vařené čočce a za občasného promíchání krátce podusíme, dokud se tekutina skoro neodpaří. Hotový dhál nakonec podle potřeby dochutíme nepatrně solí.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...