Dušené fazole s paprikami a klobásou
Seznam surovin
- fazole 300 gramů (různé druhy)
- rajčatový protlak 100 gramů
- klobása 1 kus (vepřová)
- cibule 1 kus (větší loupaná)
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- olej olivový
- česnek 4 stroužky
- koriandr 2 lžíce (jemně krájený)
- paprika chilli 1 lžička (nakrájená )
- sůl
Postup přípravy
Fazole zalijeme na noc studenou vodou a necháme nabobtnat. Druhý den je slijeme, zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené papriky a krátce orestujeme. Přidáme plátky česneku, chilli papričku a kolečka klobásy a vše krátce orestujeme.
Do fazolí vmícháme protlak, osolíme a krátce podusíme. Potom je smícháme se zeleninou a klobásou, přimícháme koriandr a podle chuti dosolíme.
Poznámka k receptu
Pokud chcete přípravu urychlit, použijte fazole z konzervy (bílé, červené, směs nebo v tomatě). Přílohou může být rýže.
Načítám komentáře...