Fazole s jehněčí klobásou
Seznam surovin
- olej olivový 2 lžičky (extra panenský)
- klobása 500 gramů (jehněčí, na kolečka)
- mrkev 3 kusy (středně velké, na kostičky)
- cibule šalotka 2 kusy (nebo malé cibulky)
- česnek 2 stroužky (prolisované)
- fazole 2 plechovky (tmavé, scezené a propláchnuté)
- vývar 500 mililitrů
- jogurt bílý (není nutné)
- petržel kadeřavá/kudrnka (nakrájená k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V kastrolu rozehřejte olej a asi 8 minut na něm restujte plátky klobásy. Vyjměte je. V kastrolu pak asi 4 minuty opečte mrkev a cibuli. Osolte a opepřete, vložte česnek a smažte asi 1 minutu.
2. Přidejte fazole a vývar a uveďte do varu. Vraťte klobásu a povařte spolu přibližně 10 až 12 minut.
3. Podávejte posypané najemno nakrájenou petrželkou, případně s kopečkem jogurtu.
Načítám komentáře...