Fazolový salát s tuňákem
Seznam surovin
- fazole červené 300 gramů
- tuňák v oleji 180 gramů
- rajčata 2 kusy (středně velké)
- olivy černé 100 gramů (vypeckované)
- cibule červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 2 lžíce
- petržel hladkolistá 2 lžíce (plochá, krájená)
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka. Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, zprudka je spaříme ve vroucí vodě, ihned je zchladíme a oloupeme slupku.
Rajčata nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme na plátky nakrájené olivy, na proužky papriku a na kolečka nakrájenou cibuli.
Nakonec přidáme uvařené fazole, plátky česneku a petrželovou nať. Směs osolíme, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, doplníme olejem a rozdrobeným tuňákem a promícháme. Hotový salát podáváme s pečivem
Načítám komentáře...