Feijoada
Seznam surovin
- fazole 400 gramů (černé)
- hovězí maso 400 gramů (krk nebo plec)
- uzené maso 150 gramů
- kuřecí maso 150 gramů (stehno)
- klobása 100 gramů (vepřová)
- rajčata 2 kusy
- pomeranče 2 kusy
- batáty - sladké brambory 1 kus
- chayote čajot 1 kus (lze ji nahradit kedlubnou)
- cibule 1 kus
- slanina 2 plátky
- olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky (malá)
- paprička chilli červená 1 kus
- bobkový list 2 kusy
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Fazole propláchneme a namočíme přes noc ve studené vodě. V těžkém kastrolu zahřejeme olej a opečeme na něm na kousky nakrájené hovězí maso. Přidáme oloupanou a na kroužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, fazole i s vodou, ve které byly namočené, nakrájená rajčata a chilli papričku, šťávu z jednoho pomeranče, špetku strouhané pomerančové kůry, pepř a bobkový list, osolíme a vaříme 40 minut.
Pak na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme na kousky nakrájené uzené, kuřecí stehýnka a klobásu, vše opečeme, přidáme do kastrolu se zeleninou a necháme dusit.
Když je maso téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou sladkou bramboru a chayote, dodusíme doměkka a podáváme ozdobené zbylým pomerančem.
Načítám komentáře...