Frijoles charros - Kovbojské fazole
Seznam surovin
- fazole černé 500 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- bobkový list 2 kusy
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- voda 1 litr
- paprika chilli 1,5 kusu (Serrano)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Večer před vařením fazole zalijte vodou a nechte stát do druhého dne. Pak vodu vylijte a zalijte je čerstvou vodou tak, aby byly ponořené. Osolte je a vařte doměkka, trvá to asi 20 minut. Pokud by se během varu začala na povrchu usazovat pěna, fazole sceďte, zalijte je čerstvou vodou a pokračujte ve vaření.
2. Zatímco se fazole vaří, nakrájejte cibuli a česnek nadrobno, papričku na tenká kolečka. V pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a chilli. Jakmile začne cibule zlátnout, přihoďte i česnek a ještě krátce opečte. Pak přilijte rajčata a přihoďte bobkový list, osolte a opepřete. Promíchejte a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Mezitím by se měly dovařit fazole. Slijte je a vraťte do hrnce, pak je zalijte rajčatovou omáčkou a vařte dál, dokud nevznikne hustá, krémová omáčka.
Načítám komentáře...