Frijoles fritos - smažené fazole
Seznam surovin
- voda 1,8 litru
- fazole 450 gramů (suché černé, nebo červené )
- slanina 75 gramů (prorostlá)
- sádlo 50 gramů (vepřové)
- cibule 1 kus
- koriandr 2 lžíce (čerstvý, nasekaný )
- paprička chilli červená 2 kusy
- sůl
Na ozdobu:
- sýr krémový 50 gramů
- cibulka jarní 4 kusy (nasekaná)
- koriandr 2 lžíce (čerstvý, nasekaný )
- tortilové chipsy 1 hrnek
Postup přípravy
Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc stát. Pak je scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čistou vodou, přivedeme k varu a 10 minut zprudka povaříme. Stáhneme teplotu a fazole pomalu uvaříme doměkka (trvá to asi 1 hodinu).
Uvařené fazole scedíme (vývar nevyléváme), necháme odkapat, přilijeme k nim 1 dl vývaru a fazole rozšťoucháme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou a nasekanou cibuli, slaninu nakrájenou na kousky a drobně nakrájené chilli papričky a restujeme do zlaté barvy. Přidáme koriandr a šťouchané fazole a dále restujeme za stálého míchání asi 2 minuty, aby se fazole prohřály.
Fazole dochutíme solí, přendáme na mísu a ozdobíme rozdrobeným sýrem, nasekanou jarní cibulkou a koriandrem. Podáváme je se smaženými tortillovými chipsy ve tvaru trojhránků.
Načítám komentáře...