GALETKY S ČOČKOU PUY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čočku uvařte v 1 litru vody s bobkovými listy doměkka, trvá to 20–30 minut. Pak ji sceďte. Na pánvi nasucho opékejte kmín a koriandr asi 2 minuty, než se rozvoní, pak je rozdrťte v hmoždíři.

2. V malém hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli, trvá to asi 6–8 minut. Přidejte koření a prolisovaný česnek, opékejte ještě 2 minuty a stáhněte z plotny. Vmíchejte čočku a nechte vychladnout. Pak vmíchejte jogurt, špenát, nasekané bylinky, citronovou šťávu a zbylý olej. Osolte a opepřete.

3. Listové těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrojte z něj 4 kruhy o průměru 8 cm. Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem a uložte na 30 minut do lednice. Pak ho potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 10–15 minut dozlatova. Podávejte s ochucenou čočkou.

Poznámka k receptu

Tenhle pokrm je inspirovaný francouzskou klasikou vol-au-vent, pečivem z listového těsta, plněným nadýchanou pěnou. Čočka je ale skvělá i samotná.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...