Hrachová kaše s kapustou
Seznam surovin
- párek jemný 600 gramů
- hrách žlutý 500 gramů
- kapusta 250 gramů
- smetana na vaření 1 decilitr
- cibule 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- olej slunečnicový
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Přes noc namočený hrách uvaříme doměkka. Kapustu zbavenou stvolů nakrájíme na nudle. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm 1 cibuli nakrájenou na kostičky, plátky česneku a kapustu. Krátce opečeme, zalijeme smetanou, osolíme a dusíme doměkka.
Měkký hrách rozmixujeme a přimícháme ke kapustě, podle chuti dosolíme, opepříme a ponecháme v teple.
Zbylou oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, promícháme s moukou, usmažíme v oleji dozlatova a na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk.
Párky překrájíme na třetiny, konce rozkrojíme do kříže a opečeme je na rozpáleném oleji. Na talíře rozdělíme kaši, přidáme párky a doplníme osmaženými cibulovými kroužky.
Načítám komentáře...