Hrachové lívanečky
Seznam surovin
- hrách žlutý 250 gramů
- cuketa 200 gramů
- slanina anglická 100 gramů
- vejce 2 kusy
- cibulka jarní 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- olej olivový 0,7 decilitru
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na ozdobení:
- smetana zakysaná 250 gramů
- kaviár lososový 50 gramů
Postup přípravy
Hrách přes noc namočíme do vody a druhý den ho uvaříme doměkka (pozor, aby se nerozvařil). Necháme ho odkapat a polovinu nasypeme do mísy. Druhou polovinu hrachu umeleme nebo rozmixujeme a také přidáme do mísy.
Cuketu, očištěnou cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme slaninu. Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Pak přimícháme cuketu, vše krátce podusíme a promícháme s hrachem. Přidáme vejce, mouku a pažitku, opepříme, osolíme, směs dobře promícháme a necháme odležet.
Rukou namočenou ve studené vodě vytvarujeme ze směsi malé lívanečky silné asi 2 cm, vložíme je do pánve s tenkou vrstvou rozehřátého oleje a zvolna je opečeme z obou stran dozlatova.
Lívanečky rozdělíme na talíře, každý doplníme lžičkou smetany a kaviárem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...