Hrachové placky s brokolicí a sýrem
Seznam surovin
- hrách 400 gramů (loupaný, suchý)
- brokolice 250 gramů (očištěné růžičky)
- smetana zakysaná 2,5 decilitru
- vejce 2 kusy
- sýr Ementál 60 gramů (strouhaný)
- mouka pšeničná polohrubá 3 lžíce
- česnek 4 stroužky
- pepř černý (mletý)
- olej slunečnicový (na smažení)
- sůl
Postup přípravy
Přebraný a propláchnutý hrách necháme přes noc nabobtnat v 1 l studené vody. Druhý den hrách uvaříme za občasného promíchání doměkka.
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě, scedíme ji a ihned zprudka zchladíme v ledové vodě. Měkký hrách scedíme, necháme odkapat a třetinu si odložíme stranou. Zbylý hrách rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou pastu, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, sýr, brokolici, pepř, odložený hrách a podle chuti osolíme. Směs necháme 15 minut odležet.
Na olejem vymazanou rozpálenou pánev lžící klademe hromádky připraveného hrachového těsta a každou vždy rozetřeme na placku. Smažíme při střední teplotě z obou stran celkem asi 4 minuty. Hotové placky ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
Poznámka k receptu
Placky podávejte se zakysanou smetanou a saláty z různých druhů zeleniny.
Načítám komentáře...