HRACHOVÝ HUMMUS
Seznam surovin
- česnek 2 stroužky
- semínka slunečnicová 20 gramů (+ k podávání)
- olej slunečnicový 75 mililitrů
- citron 1 kus
- sůl
- pepř
- olej olivový (k podávání)
- zelenina (čerstvá k podávání)
- hrách žlutý 100 gramů (sušený půlený)
Postup přípravy
1. Hrách přeberte, propláchněte studenou vodou a uvařte doměkka. Sceďte ho a rozmixujte spolu s česnekem, semínky a slunečnicovým olejem dohladka. Osolte, opepřete, dolaďte citronovou šťávou a podle potřeby případně nařeďte trochou vody. Nechte zchladnout.
2. Na pánvi nasucho opečte zbylá slunečnicová semínka. Zchladlý hummus dejte na talíř, zakápněte olivovým olejem, posypte semínky a pepřem. Podávejte ho se sezonní čerstvou zeleninou, jako jsou ředkvičky, mrkev nebo rajčata.
Poznámka k receptu
Na tenhle netradiční hummus je Blanka velmi pyšná. Jejím dalším úspěchem bylo, že donutila Kubu, aby ho ochutnal. Když se to podařilo, okamžitě se do něj zamiloval.
Načítám komentáře...