Hummus z naklíčené cIzrny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V pánvi nasucho opečte římský kmín. Do nádoby na mixování dejte obě cizrny, česnek, kmín, tahini, část oleje a rozmixujte dohladka. podle potřeby dolévejte olej, aby šlo mixování snadněji. Pak hummus dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou (podle chuti). Pokud je hummus příliš hustý, přilijte pár lžic nálevu ze zkvašeného česneku nebo vody. Když docílíte ideální konzistence, odložte ho na 2 hodiny do lednice, aby se chutě prolnuly. podávejte zakápnutý olivovým olejem a posypaný uzenou paprikou.

Poznámka k receptu

Naklíčená cizrna obohatí jídlo nejen o vitaminy a minerály, ale také o úplně novou chuť – má totiž aroma mladého hrášku, což k její charakteristické oříškové chuti výborně pasuje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...