Hummus z naklíčené cIzrny
Seznam surovin
- cizrna 150 gramů (naklíčená)
- cizrna 250 gramů (sterilovaná nebo uvařená)
- sezamová pasta Tahini 100 gramů
- česnek 6 stroužků (zkvašený)
- olej olivový 50 mililitrů
- kmín římský 1 lžička
- šťáva citronová (ze 2 citronů)
- sůl
- pepř
- paprika zauzená (na posypání)
Postup přípravy
V pánvi nasucho opečte římský kmín. Do nádoby na mixování dejte obě cizrny, česnek, kmín, tahini, část oleje a rozmixujte dohladka. podle potřeby dolévejte olej, aby šlo mixování snadněji. Pak hummus dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou (podle chuti). Pokud je hummus příliš hustý, přilijte pár lžic nálevu ze zkvašeného česneku nebo vody. Když docílíte ideální konzistence, odložte ho na 2 hodiny do lednice, aby se chutě prolnuly. podávejte zakápnutý olivovým olejem a posypaný uzenou paprikou.
Poznámka k receptu
Naklíčená cizrna obohatí jídlo nejen o vitaminy a minerály, ale také o úplně novou chuť – má totiž aroma mladého hrášku, což k její charakteristické oříškové chuti výborně pasuje.
Načítám komentáře...