INDICKÁ ČOČKA SE ZELENINOU ‚KORMA STYLE‘
Seznam surovin
- olej 2 lžičky (panenský olivový)
- cibule 1 kus (nadrobno nakrájená)
- česnek 3 stroužky (rozdrcený)
- zázvor 1 lžíce (jemně nastrouhaný)
- mrkev (1-2 kusy nakrájená na kousky)
- rajčata 2 kusy (velká oloupaná a nakrájená na kousky)
- paprička chilli červená 1 kus
- ořechy kešu 1 hrst (solené rozdrcené)
- čočka červená 80 gramů (80-100g, půlené loupané propláchnuté)
- kokosové mléko 200 gramů
- kurkuma 1/2 lžičky
- kmín římský 3/4 lžičky (drcený)
- koření garam masala 1,5 lžičky (popř. kari)
- koriandr 1 lžička (mletý)
- sůl himalájská 1 lžička
- koření ghí 2 lžičky
- koriandrová nať 1 hrst
Postup přípravy
1) Ve větší pánvi si rozehřeji olivový olej. Přidám cibulku, restuji asi 2 min., pak přihodím zázvor a česnek, promíchám a smažím další minutku.
2) Přidám veškerou nakrájenou zeleninu, chilli papričku, rozdrcené kešu a čočku. Promíchám.
3) Přidám 2/3 kokosového mléka a podliji cca 200ml vroucí vody, osolím. Dobře promíchám.
4) Přidám ostatní veškeré koření a nechám pod pokličkou vařit na mírném plameni 12–15 minut, dokud čočka nezměkne.
5) Pak odstavím a přimíchám 2 lžičky ghí a zbytek kokosového mléka. 6) Rozdělím do talířů či misek a ozdobím čerstvým koriandrem. Podávám s rýží či plackami nan.
Načítám komentáře...