JÁHLY S PEČENÝMI RAJČATY
Seznam surovin
- pečená rajčata
- jáhly 150 gramů
- pórek 300 gramů
- cizrna 250 gramů (vařená)
- koření ghí 2 lžíce
- sójová omáčka (shovu)
- sůl
Postup přípravy
Jáhly propláchněte horkou vodou a dejte vařit do hrnce v poměru jáhly : voda = 1 : 1,5, tj. na jeden díl/hrnek jáhel použijte 1,5 dílů/hrnků vody. Lehce je osolte, uveďte k varu a stáhněte plamen. Vařte je přikryté pokličkou při velmi mírném varu cca 15 minut. Doba varu závisí na množství jáhel a kvalitě použitého hrnce. Máme-li tenkostěnný hrnec, voda se bude rychleji odpařovat a je nutné použít více vody, než je uvedené množství. Během vaření jáhly nemíchejte!
Mezitím si pórek nakrájený na menší kousky orestujte na ghí/oleji.
Na jiné pánvi rozehřejte ghí/olej. Přisypte vařenou cizrnu, přidejte sójovou omáčku a restujte, dokud omáčka zcela neobalí cizrnu. Vařené jáhly, restovanou cizrnu, pórek a pečená rajčata smíchejte dohromady. Dochuťte solí. Podávejte takto, případně ještě krátce zapečte v troubě. Ozdobte čerstvými natěmi a podávejte s kvašenou zeleninou.
Načítám komentáře...