JOGÍNSKÝ KOTLÍK
Seznam surovin
- olej 1 lžíce
- cibule 1 kus
- zázvor (5cm čerstvý)
- česnek 2 stroužky
- kurkuma 1 lžička
- koření chilli 1 špetka
- rajčata sterilovaná 2 sklenice (loupaná krájená)
- čočka červená 100 gramů
- sůl 1 lžička
- brokolice 1 kus
- fenykl 1 kus (nebo hrst zelených fazolek)
- cuketa 1 kus
- fazole sterilované 1 konzerva (bílé)
- rýže basmati (k podávání)
Postup přípravy
V hrnci na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno pokrájený zázvor, kurkumu a chilli a minutu restujeme. Přidáme rajčata, propláchnutou čočku, 500 ml vody a sůl. Pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15 minut. Přimícháme nakrájenou brokolici, fenykl a cuketu a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme fazole a prohřejeme. Servírujeme s rýží basmati, propláchnutou a uvařenou dle návodu.
Načítám komentáře...