Karbanátky z červených fazolí
Seznam surovin
- fazole červené 200 gramů
- uzené maso 250 gramů
- sůl
- cibule 1 kus
- petrželka velkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- vejce 1 kus
Postup přípravy
Přes noc namočte 200 g fazolí (červených ledvinek). Druhý den je uvařte a ke konci varu osolte. Uvařené fazole slijte, umelte a promíchejte s orestovanou, nadrobno nakrájenou cibulkou, lžící jemně nasekané petrželky, 250 g uzeného masa, nakrájeného na malé kostičky, a vejcem. Namočte si ruce a v nich tvarujte jednotlivé karbanátky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova, asi 15 minut. Podávejte s řezem citronu
Poznámka k receptu
Červené fazole si i po uvaření zachovávají pevnou konzistenci, proto jimi lze nahradit mleté maso
Načítám komentáře...