Kari s cizrnou
Seznam surovin
- cizrna 250 gramů (konzervovaná, bez nálevu)
- kuřecí maso 250 gramů (prsa)
- banány 2 kusy
- celer 150 gramů
- čočka červená 100 gramů
- mrkev 1 kus (oloupaná)
- cibule 1 kus (menší)
- kokosové mléko 2 decilitry
- vývar 2 decilitry
- olej 2/3 decilitru
- citronová tráva 1 snítka (lze ji sehnat v obchodech s asijskými potravinami)
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, nastrouhaný)
- kari pasta 2 lžičky (zelená)
- kurkuma 1 lžička
- koriandr 1 lžička (zrnka)
- sůl
- koriandr (čerstvý, na posypání)
Postup přípravy
Čočku propláchneme a krátce povaříme ve vodě, aby uvnitř zůstala tuhá.
V kastrolu zahřejeme olej a opečeme na něm nakrájené kuřecí maso. Přidáme oloupanou cibuli, mrkev a celer nakrájené na kostky, jemně nakrájenou citronovou trávu, kari pastu, rozdrcený koriandr, kurkumu a štávu vymačkanou ze zázvoru, osolíme, zalijeme vývarem a krátce podusíme pod pokličkou. Pak vmícháme uvařenou čočku, cizrnu a kokosové mléko a za občasného míchání dále dusíme, dokud čočka a zelenina nezměknou.
Na závěr přimícháme oloupané banány nakrájené na plátky a necháme již jen přejít varem. Kari podáváme posypané čerstvým koriandrem a plackami z bílé mouky (čapátí).
Načítám komentáře...