Klobásky s čočkou, pórkem a fenyklem
Seznam surovin
- uzenina 400 gramů (vepřové klobásky)
- čočka červená 250 gramů (Castelluiccio nebo Puy)
- fenykl 1 kus
- pórek 1 kus
- vývar zeleninový 350 mililitrů
- pažitka 1 hrst
- fenykl 10 gramů (drcený)
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený pórek a opékejte 5 minut, aby změkl a zprůsvitněl. Přidejte nakrájený fenykl a celé klobásky a opékejte dalších 5 minut, až klobásy ze všech stran zhnědnou.
2. Do pánve přisypte čočku a zalijte ji vývarem. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň, aby tekutina jen mírně bublala. Duste 25 minut, aby čočka změkla a klobásky se provařily. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Čočku a klobásky rozdělte na talíře a posypte drceným fenyklem a nakrájenou pažitkou.
Poznámka k receptu
Eleonora miluje čočku, která je v itálii považovaná za symbol štěstí, ráda ji používá do polévek, salátů a dušených směsí. Tohle jídlo je inspirováno vzácnou venkovskou specialitou, salámem Finocchiona.
Načítám komentáře...