KOŘENĚNÉ ČOČKOVÉ MINIBURGERY
Seznam surovin
- čočka červená 180 gramů
- ovesné vločky 1 hrst (velká)
- česnek 2 stroužky
- vejce 1 kus
- petržel hladkolistá 1 hrst
- skořice 1/2 lžičky (mletá Tesco finest)
- nové koření 1/2 lžičky (mleté)
- koriandr 1/2 lžičky (drcený)
- olej (rostlinný na opékání)
- sůl
K podávání:
- smetana zakysaná 50 mililitrů
- řepa červená 100 gramů (Tesco finest řepný relish)
- houska na hamburgery 4 kusy
- salát římský
Postup přípravy
1. Čočku uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a nechte zchladnout. Vločky rozmixujte najemno a přidejte k nim čočku, koření, prolisovaný česnek, vejce a nasekanou petrželku. Podle chuti osolte a promíchejte. Z hotové směsi vytvarujte placičky (pokud se vám zdá příliš mokrá, přidejte ještě trochu vloček) a opečte je na rozpáleném oleji dozlatova.
2. Na pánvi nasucho opečte burgerové housky. V misce smíchejte zakysanou smetanu s relishem a namažte ho na spodní část housky. Pak přidejte salát, čočkovou placičku a jste-li milovníci řepy – i trochu samotného relishe. Přiklopte vrchní částí housky a podávejte nebo zabalte s sebou.
Poznámka k receptu
Červená čočka obsahuje velké množství bílkovin, je snadno stravitelná a chutná i těm, kdo si luštěniny jinak moc neoblíbili. Miniburgery z ní jsou navíc skvělé i studené.
Načítám komentáře...