KOŘENĚNÉ ČOČKOVÉ MINIBURGERY

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čočku uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a nechte zchladnout. Vločky rozmixujte najemno a přidejte k nim čočku, koření, prolisovaný česnek, vejce a nasekanou petrželku. Podle chuti osolte a promíchejte. Z hotové směsi vytvarujte placičky (pokud se vám zdá příliš mokrá, přidejte ještě trochu vloček) a opečte je na rozpáleném oleji dozlatova.

2. Na pánvi nasucho opečte burgerové housky. V misce smíchejte zakysanou smetanu s relishem a namažte ho na spodní část housky. Pak přidejte salát, čočkovou placičku a jste-li milovníci řepy – i trochu samotného relishe. Přiklopte vrchní částí housky a podávejte nebo zabalte s sebou.

Poznámka k receptu

Červená čočka obsahuje velké množství bílkovin, je snadno stravitelná a chutná i těm, kdo si luštěniny jinak moc neoblíbili. Miniburgery z ní jsou navíc skvělé i studené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...