LUŠTĚNINOVO-RÝŽOVÉ KARBANÁTKY
Seznam surovin
- hrách zelený 200 gramů (loupaný)
- rýže 150 gramů (celozrnná uvařená)
- mouka pohanková 50 gramů
- mrkev 200 gramů (strouhaná)
- řasy mořské (kombu 2 cm)
- česnek 3 stroužky
- cibule 1 kus
- sůl (2-3 lžičky)
- bobkový list 2 listy
- kmín římský 1/2 lžičky
- koriandr 1 lžička
- sójová omáčka 2 lžíce
- bylinky (zelené nasekané - dobromysl, tymián)
- olej (nebo ghí)
Postup přípravy
1 Přes noc namočený zelený hrách dáme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou, přidáme řasu kombu a bobkový list. Uvaříme doměkka. Poté vyjmeme bobkový list, slijeme, vodu uchováme.
2 Cibuli nakrájenou najemno a rozdrcený česnek osmahneme dozlatova na ghí.
3 Rozmixujeme společně hrách, 100 ml scezené vody, tamari, sůl, kmín a koriandr. Směs smícháme se strouhanou mrkví, rýží, pohankovou moukou,osmahnutou cibulí a česnekem a bylinkami.
4 Necháme asi 10 minut odležet a poté tvarujeme karbanátky. Smažíme na pánvi na oleji.
Načítám komentáře...