Mexické fazole
Seznam surovin
- fazole červené 600 gramů (z konzervy)
- kukuřice sterilovaná 300 gramů
- klobása 2 kusy
- cibulka jarní 2 kusy
- koriandr 1 lžíce (krájený, čerstvý)
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- česnek 2 stroužky
- olej
- sůl
Postup přípravy
Cibulky dobře opláchneme a nakrájíme je na kroužky, klobásy nakrájíme na kolečka.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou klobásu a zprudka ji opečeme. Česnek oloupeme, nakrájíme na jemné plátky, přidáme je k opečené klobáse v pánvi a opět vše krátce opečeme. Chilli papričku nakrájíme na jemná kolečka (pokud nemáme rádi příliš pálivé, zbavíme ji nejdříve semínek), přidáme ji spolu s bílou částí cibulek do pánve a krátce opečeme. Do pánve přimícháme sterilovanou kukuřici a fazole (můžeme přidat i trochu nálevu), promícháme a fazole s kukuřicí necháme prohřát.
Vmícháme zelené části cibulek, směs podle chuti přisolíme a zcela na závěr přidáme nakrájený koriandr. Podáváme s chlebem.
Načítám komentáře...