Mexiko na moravský způsob
Seznam surovin
- fazole bílé 250 gramů
- uzené maso 500 gramů (moravské)
- olej 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- klobása papriková 100 gramů
- pórek 1 kus (malý)
- paprika zelená 1 kus
- rajčátka cherry 12 kusů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
- šalvěj 1 lžička
- tymián 1 lžička
- cibule 1 kus
Postup přípravy
Fazole den předem přeberte, propláchněte, zalijte vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Vodu během bobtnání několikrát vyměňte.
Pak přidejte k fazolím cibuli, šalvěj, tymián a v dostatečném množství vody je uvařte doměkka a sceďte.
Na oleji lehce opečte na kostičky nakrájený pórek, klobásu, na kostky nakrájené uzené maso a papriku, vmíchejte odkapané fazole, podle chuti osolte, opepřete, přidejte překrájená malá rajčata,
nasekanou zelenou petrželku, prohřejte a podávejte.
Načítám komentáře...