Pečené fazole
Seznam surovin
- fazole 1 konzerva (pečené)
- olej 1,5 lžíce
- kečup 2 lžíce (nebo rajský protlak)
- česnek 2 stroužky
- koření chilli 1 špetka (nebo jiné koření dle chuti)
- smetana zakysaná 1 lžíce
Postup přípravy
Jedná se o polotovar v konzervě, který slouží k rychlé přípravě pokrmů z mexické kuchyně. Ať potřebujete náplň do tortill nebo tacos či připravujete fazole s rýží, pečené fazole v konzervě stačí jen přendat na rozehřátý olej nebo slaninu a prohřát.
Můžete samozřejmě přidat trochu kečupu a rajského protlaku, česnek, chilli nebo jiné koření podle vlastní chuti. Fazole je možné také zapéct s různými přísadami - asi čtvrtinu množství z konzervy dejte stranou, ostatní fazole rozmačkejte na kaši a smíchejte s celými.
Hmotu pak můžete natřít na opečené brambory, povrch posypat sýrem a zapéct.
Poznámka k receptu
Na jakýkoli pokrm s pečenými fazolemi zkuste přidat lžíci zakysané smetany.
Načítám komentáře...