Pivní fazole s grilovanou slaninou
Seznam surovin
- fazole bílé 3 konzervy (v rajčatové šťávě )
- slanina anglická 4 plátky (nebo debrecínská)
- cibule šalotka 5 kusů (nebo malé cibule)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- koření chilli (mleté)
- pivo tmavé 2 decilitry
- olej 4 lžíce (na opečení slaniny a topinek )
- cibulka jarní
- chléb 8 plátků (na topinky)
- slanina anglická 8 plátků (na topinky)
- česnek 2 stroužky (na topinky)
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na širší nudličky, oloupané cibulky na osminky. Na oleji opečeme slaninu, přidáme cibulku a opékáme do lehké zlaté barvy. Zalijeme pivem a minutu zprudka povaříme.Přidáme fazole i s omáčkou, osolíme, opepříme a dochutíme chilli. 5 minut pomalu dusíme.
Na pánvi po obou stranách opečeme plátky slaniny a na oleji připravíme topinky. Topinky potřeme česnekem a položíme na ně plátky opečené slaniny.
Fazole rozdělíme do misek, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s topinkami.
Načítám komentáře...