Quesadilly s červenou čočkou
Seznam surovin
- tortilla 8 kusů
- čočka červená 150 gramů
- sýr Gouda 300 gramů
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- kmín římský 1 lžíce (drcený)
- chilli vločky 1/2 lžičky
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Dip:
- avokádo 1 kus
- petržel hladkolistá 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- olej olivový 50 mililitrů
- mandle 1 hrst
- sůl
Postup přípravy
1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, v hrnci rozpalte olej a orestujte je. Přisypte koření, nechte ho minutku rozvonět a přidejte čočku a sterilovaná rajčata. Promíchejte a podlijte vodou tak, aby čočka byla ponořená. Osolte, opepřete a vařte, dokud čočka nezměkne a voda se zcela nevyvaří.
2. Než se čočka uvaří, připravte dip. Do nádoby vhodné na mixování dejte avokádo, nasekané mandle, česnek, petrželku, olej, limetovou šťávu, sůl a rozmixujte dohladka. Podle potřeby dip nařeďte vodou, hotové quesadilly by se do něj měly snadno namáčet.
3. Goudu nastrouhejte nahrubo a posypte jí polovinu tortill. Rozdělte na ně hotovou čočku, opět posypte částí sýra a přiklopte zbylými tortillami. Pokud chcete, posypte sýrem i vršek placek. V troubě rozpalte gril a quesadilly pod ním zapečte, stačí, aby se rozpustil sýr, trvá to asi 5–7 minut. Podávejte s dipem.
Poznámka k receptu
Červená čočka má tisíc tváří. Tentokrát jsme z ní udělali skvostnou náplň do quesadill, slušela by ale i těstovinám.
Načítám komentáře...