Quesadilly s červenou čočkou

Seznam surovin

Dip:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, v hrnci rozpalte olej a orestujte je. Přisypte koření, nechte ho minutku rozvonět a přidejte čočku a sterilovaná rajčata. Promíchejte a podlijte vodou tak, aby čočka byla ponořená. Osolte, opepřete a vařte, dokud čočka nezměkne a voda se zcela nevyvaří.

2. Než se čočka uvaří, připravte dip. Do nádoby vhodné na mixování dejte avokádo, nasekané mandle, česnek, petrželku, olej, limetovou šťávu, sůl a rozmixujte dohladka. Podle potřeby dip nařeďte vodou, hotové quesadilly by se do něj měly snadno namáčet.

3. Goudu nastrouhejte nahrubo a posypte jí polovinu tortill. Rozdělte na ně hotovou čočku, opět posypte částí sýra a přiklopte zbylými tortillami. Pokud chcete, posypte sýrem i vršek placek. V troubě rozpalte gril a quesadilly pod ním zapečte, stačí, aby se rozpustil sýr, trvá to asi 5–7 minut. Podávejte s dipem.

Poznámka k receptu

Červená čočka má tisíc tváří. Tentokrát jsme z ní udělali skvostnou náplň do quesadill, slušela by ale i těstovinám.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...