Rizoto s červenou čočkou
Seznam surovin
- rýže 2 hrnky
- zeleninová směs 2 hrnky (mražená)
- kuřecí maso 2 kusy (stehno)
- čočka červená 1/2 hrnku
- cibule 1 kus
- sýr tvrdý 4 lžíce (nastrouhaný )
- olej 3 lžíce
- hřebíček (celý)
- nové koření (celé)
- bobkový list (celý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme 4 hrnky vody, osolíme ji, přidáme bobkový list a nové koření a přivedeme k varu. Vložíme kuřecí paličky a uvaříme je doměkka. Pak vývar přecedíme, nalijeme ho na rýži smíchanou s čočkou, přidáme hřebíček a vaříme, dokud rýže nezměkne.
Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a zesklovatíme ji na oleji. Přidáme mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a dusíme asi 8 minut. Z uvařených kuřecích paliček obereme maso, nakrájíme ho podle potřeby na kousky a přidáme k dušené zelenině. Z uvařené rýže s čočkou odstraníme hřebíček a také je přimícháme k zelenině.
Hotové rizoto rozdělíme na talíře a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Poznámka k receptu
Podle chuti použijte mraženou zeleninovou směs, kterou máte rádi, třeba benátskou nebo maďarskou.
Načítám komentáře...