Rizoto s červenou čočkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme 4 hrnky vody, osolíme ji, přidáme bobkový list a nové koření a přivedeme k varu. Vložíme kuřecí paličky a uvaříme je doměkka. Pak vývar přecedíme, nalijeme ho na rýži smíchanou s čočkou, přidáme hřebíček a vaříme, dokud rýže nezměkne.

Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a zesklovatíme ji na oleji. Přidáme mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a dusíme asi 8 minut. Z uvařených kuřecích paliček obereme maso, nakrájíme ho podle potřeby na kousky a přidáme k dušené zelenině. Z uvařené rýže s čočkou odstraníme hřebíček a také je přimícháme k zelenině.

Hotové rizoto rozdělíme na talíře a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka k receptu

Podle chuti použijte mraženou zeleninovou směs, kterou máte rádi, třeba benátskou nebo maďarskou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...